Търсене


Категории На масата с Ниро Улф Скорци ( яребици ) с полента
Популярни - Рейтинг - Последни

Обратно_garyscookbook_PRINTПрати мейл
 

Скорци ( яребици ) с полента

 
Автор:
Рейтинг: / 2 гласове

„Всяка година някъде към средата на май по уговорка един фермер, който живее близо до Брустър, застрелва осемнайсет-двайсет скорци, пъха ги в торбата, качва се на колата си и пристига в Ню Йорк. Разбрали сме се, че трябва да ги достави пред вратата ни най-късно два часа след приземяването им. Фриц ги почиства, посолява ги и в съответния момент ги намазва с разтопено масло, покрива ги с пелинови листа, изпича ги и ги сервира с гореща полента — гъст сос от жълто царевично брашно с масло, настъргано сирене, сол и черен пипер. Това е скъпо ястие и повод за радостни вълнения...”
Рекс Стаут „Златните паяци”

 

 

Съставки:

18-20 скорци или друг дребен пернат дивеч, пелинови листи, черен пипер, бял пипер, розе, царевично брашно, краве масло, сирене по избор, сол

 

Приготвяне:

Мариноваме почистените пернати с розе и черен пипер за 12ч. След това ги увиваме добре в листа от ароматен пелин и ги печем под похлупак на 200 градуса около час. Развиваме от листите и поднасяме със полента (качамак) приготвена с консистенцията на гъст сос и поръсена с настъргано сирене. Ястието се консумира с ароматно Розе.

 

Бележки:

Рейтинг на рецептата
1 (отврат)1
2
3
4
5
5 (вкусно)


Съвети
Продукти
Подправки
Любопитно
Полезно да знаете
Хранене и здраве
GTranslate
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish