Търсене


Яжте ябълки Печат Е-мейл

ImageАко всеки ден изяждате по една ябълка, ще спестите от лекарства.В ябълката се съдържат почти всички необходими на организма витамини и минерали. Затова плодът се препоръчва на всички за профилактика и повишаване на имунитета.
При повишена коселинност на стомаха и дванадесетопръстника са полезни само печени сладки ябълки. За хората, страдащи от гастрит, колит, жлъчно заболяване и са с понижена киселинност на стомашния сок се препоръчват киселите сортове.
Всеки ден, един час преди ядене добре е да изядете две кисели ябълки, ако страдате от атеросклероза и хипертония, както и за профилактика при исхемична болест на сърцето и рак на дебелото черво.
ImageПри запек, изяждайте сутрин на гладно три небелени ябълки, преди обяд и вечеря - три печени.
Ако кашлицата не минава дълго, направете следната смес: настържете ябълка и лук, добавете мед, като всички компоненти са в еднаква пропорция. Разбъркайте добре и взимайте по една чаена лъжичка три пъти на ден между храненията.
За профилактика на простудните заболявания се препоръчва да похапвате несладки ябълки, които освен това избелват зъбния емайл.
Ако искате да откажете цигарите, направете тридневна ябълкова диета. Освен ябълките можете да си позволите черен хляб и билков чай. По този начин организмът по-лесно ще свикне с никотиновия глад.

 
< Предишна   Следваща >
GTranslate
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish