Търсене


Помощ! Хлебарки в кухнята Печат Е-мейл

хлебарки в кухнятаХлебарките са кошмар за всяко домакинство. След като се установят в една къща или жилищен блок, те са способни да произвеждат няколко хиляди потомство в рамките на една година.

Хлебарките са носители на сериозни заболявания, като например, салмонела, дизентерия, гастроентерит и други. Последните проучвания показват, че хлебарките могат да причинят и алергии.

Ако видите дори една хлебарка в кухнята, най-вероятно има още много. Те обикновено се крият през деня, затова проверете шкафовете и килерите за изпражненията им - малки кафяви петна или слузести топчета.
Хлебарките предпочитат да живеят в кухни и други зони за приготвяне на храна, така че да могат да се хранят и да имат достъп до вода. Възможни скривалища за хлебарките са пукнатини в стените, затворени пространства, като например зад хладилника, в килера или под купчина от списания, вестници или картонени кутии, кухненски шкафове, пространството под мивките, около бойлери и в канализацията.

Чистотата е от основно значение при борбата с хлебарките. Пазете кухнята чиста. Не оставяйте трохи и съхранявайте опаковките с брашно, захар, ориз и др. храни затворени. Не оставяйте непокрита храна за продължителни периоди от време. Не оставяйте и мръсни чинии на масата или в мивката. Изхвърляйте редовно боклука. Ако имате капещи кранове на чешмите ги оправете - хлебарките са привлечени от водата. Не трупайте празни кашони, вестници и списания или празни бутилки от безалкохолни напитки. Редовно почиствайте под и зад кухненски уреди и да поддържате фурната чиста. Почиствайте тостера най-малко веднъж седмично (ако го използвате често).

Съществува голямо разнообразие от съвети и препарати за борба с хлебарките. Но всички те не са много ефективни и или не можем изобщо да се справим с хлебарките или те се появяват отново.
Ако все пак решите да се опитате да се преборите сами използвайте професионални продукти за унищожаването на хлебарки.
Очаквайте скоро статия с повече подробности за препаратите против хлебарки.

Препоръчително е да се използват услугите на специализирана фирма, която използва разрешени и безвредни препарати и дава гаранция за сигурното унищожаване на хлебарките.

Ще се постараем скоро да напишем още съвети за борбата с хлебарките.


 
< Предишна   Следваща >
GTranslate
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish