Търсене


Микровълнова фурна - предимства Печат Е-мейл

Image- С микровълновите фурни се пести много време. Продължителността на готвене се редуцира до около половината от досега необходимото време. Размразяването на продукти се осъществява за няколко минути ...
- Остатъкът от храната вече не е проблем, тъй като след затоплянето му с микровълнова фурна той отново ще има вкуса на току-що приготвено ястие.
- При готвенето с микровълнова фурна не е необходимо добавянето на вода или мазнина, и по този начин в храната се запазват всички витамини и минерали.
- Микровълните запазват естествения вкус на продуктите и това позволява да се сведе до минимум употребата на подправки, за тези които не ги обичат.
- Микровълните запазват естествените цветове на продуктите.
- Готвенето в микровълнова фурна позволява да сервирате ястията директно от микровълновата фурна на масата.
- Микровълновите фурни спестяват около 50%-60 % ел. енергия.
Съдове за микровълнова фурна
Порцелан и стъкло
Най-подходящите материали за работа с микровълнова фурна са порцеланът, стъклото и стъкло-керамиката. Те най-лесно пропускат микровълните. Естествено не бива да използвате фини кристални чаши и купички. Препоръчваме ви да пълните съдовете без дръжки само до половината. Така ръбовете им ще останат студени и ще са удобни за хващане.
Керамика
Когато фаянсовите и глинените съдове не са глазирани, те поемат влага от въздуха или от течните продукти, в този случай съдовете се загряват.
Изкуствени материали
Все повече изкуствени материали навлизат в домакинството. Тяхното разнообразие не позво-лява да се посочи кои от тях могат да се използ-ват за работа с микровълнова фурна. Някои плас-тмаси изглеждат доста стабилни, но при по-дъл-го действие на микровълните се деформират. Тук също можете да приложите гореописания тест. Във всички случаи обаче, ако изкуственият мате-риал не се деформира от съдомиялна машина, той е годен за микровълнова фурна.
Фолио
Замразените продукти могат да се размразяват директно в торбичките за фризер. Необходимо е обаче да се пробият няколко дупчици в торбичката, през които да излиза парата, фолиото за покриване на продукти може да се използва в микровълнова фурна само ако е термоустойчиво.

 
< Предишна   Следваща >
GTranslate
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish