Търсене


Категории Рецепти за фламбирани ястия и питиета Фламбирани пилешки дробчета
Популярни - Рейтинг - Последни

ОбратноНапред_garyscookbook_PRINTПрати мейл
 

Фламбирани пилешки дробчета

 
Автор:
Рейтинг: Няма гласували

 

 

Съставки:

4 филии бял хляб, масло за намазване на филиите, 1 голяма ябълка, 125 г вода, 4 лъжички боровинки от компот (или парченца ананас от компот), 1 лъжица масло, 500 г пилешки дробчета, 100 г малки лукчета, 1 малка консерва печурки, сол, 1 чашка (20 г) джин или коняк

 

Приготвяне:

Намазваме филиите с масло и ги подреждаме в четири малки чинийки. Обелваме ябълката, нарязваме я на четвъртинки, отстраняваме семенната част и задушаваме четвъртинките, които не трябва да стават много меки. С изстиналите ябълки и с плодовете от компота украсяваме чинийките по периферията. Междувременно изпържваме в маслото лука и дробчетата заедно, така че да омекнат отвътре, без да почерняват. (Най-добре е от време на време да захлупваме съда с похлупак. Ако от месото се отдели прекалено много сок, част от него трябва да отделим преди фламбирането.) Подгряваме печурките отделно в собствения им сок и ги прибавяме към дробчетата. Подгряваме алкохола предварително, наливаме го в съда и запалваме. Разклащаме от време на време съда и изчакваме да изгори алкохолът. Разпределяме готовото ястие върху приготвените филии.

 

Бележки:

Преди фламбирането дробчетата не трябва да бъдат напълно „готови\". След догаряне на пламъците посоляваме отделните парченца дробчета, но тук трябва да внимаваме: твърде рано посолените дробчета се втвърдяват и изсъхват.

Рейтинг на рецептата
1 (отврат)1
2
3
4
5
5 (вкусно)


Съвети
Продукти
Подправки
Любопитно
Полезно да знаете
Хранене и здраве
GTranslate
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish