Търсене


Категории Рецепти за фламбирани ястия и питиета Телешко фламбе на шиш
Популярни - Рейтинг - Последни

ОбратноНапред_garyscookbook_PRINTПрати мейл
 

Телешко фламбе на шиш

 
Автор:
Рейтинг: / 1 гласове

 

 

Съставки:

400 г телешко месо без кости, 100 г крехка сланина, 12 средно големи печурки, 1 малка лютива чушка, мазнина за пържене, 2 лъжици масло, 1 чашка (20 г) коняк

 

Приготвяне:

Нарязваме телешкото месо на еднакви кубчета, като отстраняваме ципата. Нарязваме и сланината на парченца с големината на кубчета. Нарязваме лютивата чушка на съвсем малки парченца. Разпределяме месото, сланината, чушката и предварително задушените печурки на 4 порции и ги набождаме на шишове. Не е необходимо да използуваме много сол, тъй като в повечето случаи сланината освобождава достатъчно солена мазнина. Изпичаме шишовете от всички страни в горещ тиган, така че всички суровини да омекнат. (Най-добре е да проверяваме степента на изпичане в средната част на шиша в непосредствена близост до иглата.)
Фламбираме в друг, чист тиган, в който сгорещяваме 2 лъжици мазнина (масло или маргарин), преди да пренесем готовите шишове,или пък използуваме същия тиган, след като излеем мазнината в друг съд. Проверяваме да няма остатъци от прегоряла мазнина. Разпределяме предварително загретия алкохол около шишовете и запалваме.
Поднасяме шишовете красиво поставени върху ризото или върху ориз с шафран (вместо шафран можем да използуваме къри).

 

Бележки:

Рейтинг на рецептата
1 (отврат)1
2
3
4
5
5 (вкусно)


Съвети
Продукти
Подправки
Любопитно
Полезно да знаете
Хранене и здраве
GTranslate
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish