Търсене


Категории Рецепти за глазури и пълнежи за сладкиши Кралска глазура
Популярни - Рейтинг - Последни

ОбратноНапред_garyscookbook_PRINTПрати мейл
 

Кралска глазура

 
Автор:
Рейтинг: / 4 гласове

 

 

Съставки:

3 белтъка, 750 г пудра захар, 1 ч.л. лимонов сок, глицерин по желание 1 1/2 ч.л.

 

Приготвяне:

Разбийте белтъците до получаването на кремообразна смес с мехурчета. Разбърквайки с дървена лъжица, постепенно прибавете половината пудра захар. Половината от останалото количество пудра захар добавете заедно с глицерина и лимоновия сок. Разбийте до получаването на гладка, бяла смес. Добавете толкова пудра захар, колкото е необходима за получаването на консистенция, позволяваща на сместта при отлепването й с лъжица, да образува меки жръхчета.Добавете оцветител, ако това се изисква в рецептата.Покрийте съда с влажна кърпа и го оставете така няколко часа.По този начин въздушните мехурчета излизат на повърхността и се ппъскат.
Ако използвате електрически миксер, работете на най-бавна скорост.След това оставете сместа да престои 24 часа, тъй като в нея ще има повече въздух и съответно повече въздушни мехурчета.Преди употреба разбъркайте добре с дървена лъжица.Не разбивайте повече,отколкото е необходимо.

 

Бележки:

Количеството глазура, което изисква рецептата, пряко зависи от количеството на употребената захар.На всеки 250г захар е необходим 1 яйчен белтък. Според необходимостта, консистенцията на кралската глазура може да бъде регулирана с добавянето на разбит яйчен белтък, който я прави по-рехава.

Рейтинг на рецептата
1 (отврат)1
2
3
4
5
5 (вкусно)


Съвети
Продукти
Подправки
Любопитно
Полезно да знаете
Хранене и здраве
GTranslate
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish